Blog DHMÎntre 19 și 21 octombrie 2017, la Bucureşti a avut loc Adunarea generală şi Conferinţa anuală a Uniunii Europene a Comercianților de Animale Vii și Carne (UECBV). La eveniment a participat și comisarul European pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentelor, Vytenis Andriukaitis.

Evenimentul, organizat până în cele mai mici detalii de către DHM, a fost o premieră pentru România şi a reunit reprezentanți ai membrilor UECBV din mai multe state UE. Gazde şi implicate direct în organizarea evenimentului au fost, în calitate de membri UECBV, Asociaţia Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR) și Asociaţia Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine din România (ACEBOP).

Evenimentul s-a desfășurat timp de trei zile la Hotel Caro, București. Primul grup de lucru, coordonat de Ingrid Morvan, reprezentant UECBV Bruxelles, a propus o analiză a problemelor veterinare cu care se confruntă fermierii europeni, iar prima problemă ridicată de specialiști, s-a referit la reziduurile de antibiotice în animale vii și carne. În cadrul acestui grup de lucru, a participat din partea României președintele ACEBOP, Mary Pană. Pe parcursul zilei s-au desfășurat alte 6 grupuri de lucru care, printre altele, au vizat comerțul cu animale vii și situația industriei cărnii în întreaga Europă.

În cea de-a doua zi, 20 octombrie, au avut loc dezbateri şi discuţii la care au participat specialişti din mai multe state UE. Invitat special a fost însă comisarul european pentru Sănătate şi Siguranţa Alimentelor, Vytenis Andriukaitis. Prima sesiune a conferinţei UECBV, cu tema "Sectorul de carne în UE şi provocarea de a răspunde aşteptărilor societăţii civile” a fost condusă de Ioan Ladoşi, preşedinte APCPR. Sesiunea 2, având ca temă „Brexit”, a fost prezidată de Mary Pană, preşedinte ACEBOP.

În ultima zi a evenimentului, pe 21 octombrie, au avut loc vizite la ferme şi centre de colectare de bovine şi ovine.

Uniunea Europeană a Comerțului cu Animale și a Meseriilor Cărnii (UECBV) se număra printre cele mai importante organizații europene, reprezentând 53 de asociații și federații din 24 de state membre ale Uniunii Europene dar și din Japonia, Norvegia, Rusia, Elveția, Turcia și Ucraina. În total, 20.000 de societăți și întreprinderi cu 230.000 de locuri de muncă sunt regrupate în UECBV. Asociația Crescătorilor de Bovine, Ovine, Porcine din Romania (ACEBOP) a fost prima asociație română care a aderat la UECBV, urmată la un an de Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Contact

Vă stăm la dispoziţie pentru orice detalii asupra serviciilor oferite. Consultanță gratuită. +40 722 652 292

TOP