Blog DHMÎn fiecare an, la final de februarie – început de martie, peste 250 de antreprenori și executivi de top, lideri din societatea civilă și peste 40 de speakeri naționali și internaționali se reunesc la Romanian Business Leaders Summit.

Evenimentul central al comunității RBL combină cunoașterea, interactivitatea, inspirația, socializarea, munca și distracția pentru a genera proiecte concrete prin care România să devină o țară mai bună pentru business și astfel o țară mai bună pentru români.

Anul acesta evenimentul a avut loc pe 15 și 16 Martie la Hotelul JW Marriot și a găzduit și o expoziție rară de hărți monede și cărți rare din secolul IV î.e.n. până în secolul XIX e.n. Expoziția îi aparține omului de afaceri Mihai Marcu. Pasionat de antreprenoriat, boating&sailing, colecționar de monede din spațiul carpatic, hărți medievale și cărți poștale vechi, Mihai Marcu este inițiatorul Romanian Business Leaders și președintele MedLife, cel mai mare operator privat de servicii medicale din România, însă, mai presus de toate acestea, este tată și familist.

Mihai Marcu a avut încredere să încredințeze Companiei DHM impresionanta sa colecție, în vederea conceptualizării și expunerii ei cu ocazia Summit-ului RBL.
v Expoziția, intitulată sugestiv “România economică și politică în izvoare scrise”, a cuprins peste 200 de exponate, împărțite în 6 categorii: monede, hărți, cărți, ilustrație București, ilustrație alte orașe și ilustrație bătălii.

Participanții la RBL Summit au putut să vadă o impresionantă colecție numismatică formată din 100 de monede, unele dintre ele turcești, din secolele XVI-XVIII, altele romane din secolele II-IV și altele românești, din perioada comunistă a secolului XX. Un important rol în expoziție l-au avut și cele 30 de hărți, 45 de cărți și 5 ziare, care au oferit informații prețioase despre lupte și fortificații din secolele trecute.

Spre deosebire de cele arheologice, izvoarele scrise, extrem de variate, sunt, fără îndoială, mai grăitoare, ele putându-ne informa mai exact şi mai amplu asupra unor date, locuri, populaţii, persoane şi evenimente. Din acest punct de vedere, ele prezintă un avantaj faţă de informaţiile, deseori vagi şi neprecise, oferite de izvoarele arheologice. Știrile ce ne parvin pe calea scrisului sunt considerate printre cele mai sigure. Sursele sunt destul de rare și de aceea și extrem de prețioase.

Contact

Vă stăm la dispoziţie pentru orice detalii asupra serviciilor oferite. Consultanță gratuită. +40 722 652 292

TOP